En af mine kunder bruger en Heroku server som backend. På serveren køres en Mongo DB database. Software til backenden er skrevet i Node java script, eller Node-JS, som det kaldes.

Til databaser benyttes sproget SQL rigtig meget, men der findes databaser, som ikke bruger SQL\@. MongoDB er er en af den type databaser, som ikke følger SQL\@.

Som bekendt kan en appudvikler nemt tage data ud af en SQL database. Det er bare at skrive en SQL kommando, for eksempel

SELECT * FROM kunder.

Hermed får du alt data ud fra tabellen "kunder".

På vores Heroku server var det ikke muligt at trække data ud af Mongo databasen. Man kunne med et web interface få vist 10 poster fra en tabel, men det var ikke rigtig brugbart.

Jeg skrev derfor noget Java script software, som kunne hente de ønskede data. Jeg formatterede disse data som en lang streng i kommasepareret format. I JavaScript kan en streng være 1 GB lang eller noget i den stil.

Jeg brugte Nodemailer faciliteten til at sende en email med denne streng.

Emailen går til den person i min kundes virksomhed, som står for kundeservice og markedsføring.

Strengen fremstår som en vedhæftet fil, så den kan med et klik med musen tages ind i et regneark, og vupti, så har du en masse data til kundeservice og markedsføring.

Appudvikler